torsdag den 12. januar 2012

Wok med svinekød

I dag står den så på wok.. Jeg havde en svineklump (hedder det det?) til at ligge i fryseren, så den tøede jeg op og skar i strimler.

Jeg har desværre ikke et billede af denne ret, men her er opskriften:

Ingredienser: 300 g svinekød, hvidkål - skåret i strimler, broccoli - små buketter, 2 gulerødder - fine skiver, 3 forårsløg - fine ringe, olie, salt og peber, nudler
Marinade til kødet: ca 1 tsk frisk revet ingefær, 2½ spsk citronsaft, 3 fed hvidløg, 2 spsk soya, 1½ spsk brun farin


  1.  Bland ingredienserne til marinaden sammen
  2. Skær kødet i strimler og put i plasticpose med marinade (3 timer)
  3. Varm wokken godt op og put olie i
  4. Steg kødet, gerne af flere omgange, så det ikke koger (gem marinaden)
  5. Tag kødet op fra wokken
  6. Put mere olie i wokken og tilsæt derefter grønsagerne
  7. Steg nogle minutter og tilsæt derefter resten af marinaden
  8. Tilsæt kød og kogte nudler
Min kæreste og jeg spiste flutes og hvidløgsdressing (cremefraise, hvidløg, salt og peber og lidt citronsaft) til. Vi syntes begge at retten smagte rigtig godt, og så var det også nemt at lave, og grønsagerne kan jo varieres alt efter hvilke, man har liggende. :)

Tip: Man tilsætter den mængde grønsager man synes. jeg brugte fx kun et halvt broccoli. Resten af broccolien skar jeg også i små buketter, puttede dem i en pose og så i fryseren. Så er jeg fri for, at det ligger og bliver for gammelt over weekenden, hvor jeg ikke ville få det brugt, og så er det nemt at tage ud af fryseren næste gang, jeg skal lave retten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar